fbpx

Pretzel

Pretzel

ΥΛΙΚΑ
Αλεύρι τ 55%: 10.000γρ.
Αλάτι: 200γρ.
Μαγιά νωπή ΜΠΛΕ ΧΕΛΙΔΟΝΙ*: 400γρ.
MAGIMIX SOFTNESS: 100γρ.
Μαργαρίνη μαλακή (σε κύβους): 20.000γρ.
LIVENDO LVBD3000: 600γρ.
Νερό ~5.100ml

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 4 λεπτά
στην γρήγορη.
• Θερμοκρασία ζύμης: 26 – 27° C
• Διάρκεια ξεκούρασης ζύμης: 5 λεπτά στο περιβάλλον.
• Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 100g.
• Πλάθουμε φιτίλια σε σχήμα pretzel και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες.
Στόφα: Θερμοκρασία: 32° C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 30 με 40 λεπτά.
Μετά τοποθετούμε τις λαμαρίνες στην κατάψυξη στους -15° C για 15 λεπτά. Βαπτίζουμε σε αραιό
διάλυμα υδροξειδίου του νατρίου (ειδικό για pretzel) προσεκτικά φορώντας γάντια.
Ψήσιμο: Θερμοκρασία: 250° C, Χρόνος: 15 – 20 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με χονδρό αλάτι.

*ΧΡΥΣΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ μοναδική νωπή πιεστή μαγιά σε καλούπια, ειδική για γλυκά ζυμάρια μαγιάς (με 8% ζάχαρη και πάνω). Εκπληκτικά αποτελέσματα!
*MAGIMIX SOFTNESS για μαλακότητα και διατήρηση της φρεσκάδας των μαλακών αρτοσκε υασμάτων όπως ψωμί τοστ, ψωμάκια για χάμπουργκερ, πιττάκια, μπριός, ντόνατς, τσουρέκια, croissant κλπ.
*LIVENDO LVBD3000 υγρό ζωντανό προζύμι από σκληρό σιτάρι αναδεικνύει και ενισχύει τα αυθεντικά γευστικά χαρακτηριστικά και αρώματα στα παρασκευάσματα από γλυκά ζυμάρια μαγιάς, όπως τσουρέκια, croissant κλπ όπως και στα αρτοσκευάσματα πολυτελείας. Εξασφαλίζει εξαιρετική διατηρησιμότητα. Προσδίδει μοναδικές ιδιότητες στα ζυμάρια διευκολύνοντας την διαδικασία παραγωγής και προσφέρει σταθερότητα στο αποτέλεσμα. Έτοιμο για άμεση χρήση ή για αργές ωριμάνσεις και αναπιάσματα.