fbpx

Στιγμιαία ξηρή μαγιά

Η ξηρή μαγιά Lesaffre

Η έξοδος από τον Β’Παγκόσμιο Πόλεμο σημαδεύεται από σημαντικές
τεχνικές προόδους στην παραγωγή της μαγιάς και έχει σαν αποτέλεσμα την
εμφάνιση της πρώτης μαγιάς σε ξηρή μορφή που η Lesaffre παρουσιάζει στη
γαλλική αγορά. Η πρώτη αυτή ξηρή μαγιά αποτελεί πρωτοπορία και σηματοδοτεί
μια νέα εποχή για τον κόσμο της αρτοποιίας

 

Σε μορφή φιδέ ή μικρών σφαιριδίων, η ξηρή μαγιά διαθέτει προτερήματα, στην
αρτοποίηση ειδικότερα, σε περιοχές με δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες
(χώρες με ζέστη και υγρασία). Επιδεικνύει:

  • αξιοσημείωτη σταθερότητα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  • μεγάλη διάρκεια ζωής.
  • εξαιρετικό έλεγχο της ζυμωτικής ικανότητας.
  • ευκολία ενσωμάτωσης στο ζυμωτήριο.

Ανακαλύψτε τις επαγγελματικές ξηρές μαγιές μας.

saf levure

Saf-levure ξηρή ενεργή μαγιά

Γεννημένη το 1947 η ξηρή ενεργή μαγιά saf-levure είναι η πρώτης γενιάς ξηρή μαγιά που βλέπει το φως της ημέρας στο εργοστάσιο του Marcq (προάστιο της Lille στη βόρεια Γαλλία).

Σε μορφή μικρών σφαιριδίων, η ξηρή, ενεργή μαγιά saf-levure χρειάζεται ενυδάτωση προκειμένου να ενεργοποιηθεί. Η θερμοκρασία του νερού πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 35 και 38°C. Σε αυτές τις συνθήκες εξασφαλίζει όγκο και αρώματα σε όλα τα προϊόντα αρτοποίησης.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  • Πρακτική: Έχει διάρκεια ζωής 2 χρόνια και δεν χρειάζεται ψύξη. Αποθηκεύεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (ιδανική κάτω από τους 25°C).
  • Αξιόπιστη: : η ξηρή, ενεργή μαγιά δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα σε όλους τους τύπους των ψωμιών στην κλασική αρτοποίηση.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

  • Η ξηρή ενεργή μαγιά διατίθεται σε στρογγυλό μεταλλικό κουτί των 125 και 500γρ. και σε σακί των 10 και 25 κιλών. Υπάρχει επίσης σε πλαστικό βαρέλι των 25 κιλών. Προτείνεται επίσης σε συσκευασία των 50 και 100γρ. για οικιακή χρήση.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

  • Η ξηρή ενεργή μαγιά αποθηκεύεται στο περιβάλλον με ιδανική θερμοκρασία κάτω των 25°C.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

  • Προέλευσης Ε.Ε.
  • Κοσέρ (Kosher)
  • Χαλάλ (Halal)

Saf-Instant rouge

Καρπός μακράς αναζήτησης του τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης, διάρκειας 2 ετών, η δεύτερης γενιάς ξηρή μαγιά γεννιέται το 1973 αποδεικνύοντας τη τεχνογνωσία της Lesaffre στον κόσμο των ζυμομυκήτων. Η στιγμιαία ξηρή μαγιά δεν χρειάζεται πλέον επανυδάτωση για να ενεργοποιηθεί και προστίθεται απ’ευθείας στο ζυμωτήριο. Συγκρινόμενη με την πιεστή μαγιά, η ζυμωτική της δύναμη είναι μεγαλύτερη κατά 30%. Σε μορφή λεπτού φιδέ, διασπείρεται πολύ εύκολα ενσωματούμενη γρήγορα με τα υπόλοιπα υλικά της ζυμωσιάς. Εξασφαλίζει άριστες επιδόσεις σε όλους τους τύπους ψωμιών στην κλασική αρτοποίηση.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  • Πρακτική:Δεν χρειάζεται επανυδάτωση για να ενεργοποιηθεί. Συσκευασμένη σε κενό αέρος, η ξηρή στιγμιαία μαγιά έχει διάρκεια ζωής 2 χρόνια στην αρχική της συσκευασία.
  • Εύκολη στη χρήση:Ενσωματώνεται εύκολα και γρήγορα στο ζυμωτήριο.
  • Αξιόπιστη:Η στιγμιαία ξηρή μαγιά δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα σε όλους τους τύπους των ψωμιών που παράγονται με την κλασική διαδικασία αρτοποίησης.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

  • Η ξηρή στιγμιαία μαγιά διατίθεται σε χαρτοκιβώτιο των 10 κιλών (20 καλούπια x 500γρ. ή 1x10kg). Η συσκευασία της σε κενό αέρος της επιτρέπει να έχει διάρκεια ζωής 2 χρόνων, εφόσον δεν ανοιχτεί.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

  • Αποθηκεύεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και για καλύτερα αποτελέσματα σε θερμοκρασία κάτω των 25°C.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

  • Προέλευσης Ε.Ε.
  • Κοσέρ (Kosher)
  • Χαλάλ (Halal)

Saf-Instant gold

Σαν συνέχεια της Έρευνας και Ανάπτυξης στον τομέα της ξηρής στιγμιαίας μαγιάς η Lesaffre δημιουργεί και προτείνει στους επαγγελματίες του κλάδου την ξηρή στιγμιαία μαγιά για γλυκά ζυμάρια. Ιδανική για αρτοσκευάσματα που περιέχουν ζάχαρη ή άλλες γλυκαντικές ύλες σε ποσοστό από 8 % και πάνω επί του αλεύρου. Δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα σε προϊόντα όπως μπριός, κρουασάν, τσουρέκι, κλπ.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  • Πρακτική:Δεν χρειάζεται επανυδάτωση για να ενεργοποιηθεί. Συσκευασμένη σε κενό αέρος, η ξηρή στιγμιαία μαγιά έχει διάρκεια ζωής 2 χρόνια στην αρχική της συσκευασία.
  • Εύκολη στη χρήση:Ενσωματώνεται εύκολα και γρήγορα στο ζυμωτήριο.
  • Αξιόπιστη: Η στιγμιαία ξηρή μαγιά δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα σε όλα τα γλυκά ζυμάρια που περιέχουν από 8% και πάνω ζάχαρη και άλλες γλυκαντικές ύλες επί του αλεύρου και παράγονται με κλασική διαδικασία αρτοποίησης.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

  • Η ξηρή στιγμιαία μαγιά διατίθεται σε χαρτοκιβώτιο των 10 κιλών (20 καλούπια x 500γρ. ή 1x10kg). Η συσκευασία της σε κενό αέρος της επιτρέπει να έχει διάρκεια ζωής 2 χρόνων, εφόσον δεν ανοιχτεί.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

  • Αποθηκεύεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και για καλύτερα αποτελέσματα σε θερμοκρασία κάτω των 25°C.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

  • Προέλευσης Ε.Ε.
  • Κοσέρ (Kosher)
  • Χαλάλ (Halal)
Saf-Pizza

Saf-Pizza

Ερευνώντας αδιάκοπα την τελειοποίηση των μεθόδων αρτοποίησης και στοχεύοντας συνεχώς στην εξειδίκευση, η Lesaffre προσφέρει στους επαγγελματίες της πίτσας την ειδική στιγμιαία ξηρή μαγιά saf pizza ιδανική για την παραγωγή κάθε τύπου ζυμαριών πίτσας.
Προερχόμενη από επιλεγμένα στελέχη μαγιάς, η saf-pizza είναι αποτέλεσμα ειδικής παραγωγικής διαδικασίας.
Με τη saf-pizza τα ζυμάρια ανοίγουν ευκολότερα και οι βάσεις της πίτσας σχηματοποιούνται γρηγορότερα. Τα φαινόμενα «μαζέματος» καταργούνται και σε βιομηχανικές γραμμές φυλλοποίησης τα ζυμάρια δεν σχίζονται.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  • Πρακτική:Η saf-pizza ενσωματώνεται απ’ευθείας στο αλεύρι γρήγορα και ομοιόμορφα προσφέροντας βέλτιστη ζύμωση και εξαιρετικά λείο ζυμάρι.
  • Αποτελεσματική: και σε διακοπτόμενη ωρίμανση, τα ζυμάρια διατηρούνται καλά στο ψυγείο στους 4°C για αρκετές ώρες προσφέροντας ευελιξία στην εργασία.
  • Συνεπής:Η saf-pizza εξασφαλίζει την παραγωγή εξαιρετικών ζυμαριών με σταθερή ποιότητα, προσδίδοντας, μετά το ψήσιμο, πίτσες ελαφριές, λεπτές και τραγανές που λιώνουν στο στόμα.
  • Διάρκεια ζωής::2 χρόνια στην αρχική της συσκευασία.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

  • Η saf-pizza διατίθεται σε συσκευασία 125γρ. και σε κενό αέρος. Κάθε χαρτοκιβώτιο 4,5 κιλών περιέχει 36 καλούπια των 125γρ.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

  • Αποθηκεύεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και για καλύτερα αποτελέσματα σε θερμοκρασία κάτω των 25°C. Σε περίπτωση ανοίγματος της συσκευασίας, το υπόλοιπο προϊόν μπορεί να παραμείνει στο ψυγείο (4°C) για 15 μέρες, καλά κλεισμένο.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

  • Προέλευσης Ε.Ε.
  • Κοσέρ (Kosher)
  • Χαλάλ (Halal)