fbpx

Focaccia

Focaccia

ΥΛΙΚΑ:
Αλεύρι τύπου 55%: 10.000γρ.
ΣΥ ΝΟΛΟ ΑΛΕΥΡΩΝ: 10.000γρ.
Αλάτι: 200γρ.
LIVENDO OLASENA*: 400γρ.
Ελαιόλαδο: 500γρ.
Νερό: 8.200γρ.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο για 4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 9 λεπτά στην γρήγορη.
• Θερμοκρασία ζύμης: 26 – 27°C
• Διάρκεια ξεκούραση ζύμης: 60 λεπτά
• Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 1,800kg
• Τοποθετούμε σε λαμαρίνα ανοίγοντας την ζύμη σε όλη την λαμαρίνα.
• Στόφα: Θερμοκρασία: 35°C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 75 λεπτά
• Τρυπάμε την ζύμη με τα δάχτυλα σε όλη την επιφάνεια.
• Πασπαλίζουμε με χονδρό αλάτι και αφυδατωμένο δενδρολίβανο.
• Ψήσιμο με ατμό: Θερμοκρασία: 230°C, Χρόνος: 25-30 λεπτά

*LIVENDO OLASENA με προζύμι για αυθεντική γεύση και άρωμα παραδοσιακού ψωμιού. Δεν χρειάζεται να προστεθεί μαγιά.