fbpx

Ψωμί αργής ωρίμανσης σε λαμαρίνα

Ψωμί αργής ωρίμανσης σε λαμαρίνα

ΥΛΙΚΑ

Προζύμι με LIVENDO Crème de Levain

Αλεύρι τ 70% δυνατό: 4.000γρ.

Νερό: 1.500ml.
LIVENDO CRÉME DE LEVAIN: 300γρ.
Σύνολο: 4.800γρ.

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά σε ταχυζυμωτήριο για 4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 2 λεπτά στην γρήγορη. Τοποθετούμε σε πλαστική λεκάνη με καπάκι και την αφήνουμε για 18 έως
18 ώρες σε θερμοκρασία 24 – 26° C.

ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ 

Αλεύρι ολικής σκληρού σίτου 4.000γρ.

Αλεύρι κίτρινο τ Μ: 4.000γρ.
Αλεύρι τ 70% δυνατό: 2.000γρ.
Σύνολο Αλεύρων: 10.000γρ.
Αλάτι: 260γρ.
Μαγιά νωπή ΜΠΛΕ ΧΕΛΙΔΟΝΙ*: 130γρ.
Προζύμι με LIVENDO CRÉME DE LEVAIN*: 4,800γρ.
Νερό ~7.000ml.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο για 8 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 3 λεπτά στην γρήγορη.
• Θερμοκρασία ζύμης: 26 – 27° C
• Διάρκεια ξεκούρασης ζύμης: 20 λεπτά
• Τοποθετούμε σε πλαστική λεκάνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 16 έως 20 ώρες

• Την επόμενη ημέρα βγάζουμε από το ψυγείο και αφήνουμε το ζυμάρι μας να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
•Βάζουμε το ζυμάρι σε λαμαρίνα

Στόφα: Θερμοκρασία: 35° C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 40 με 50 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε τις φόρμες, χαράζουμε σε διάφορα σχέδια.
Ψήσιμο με ατμό: Θερμοκρασία: 230° C, Χρόνος: 60-70λεπτά.

*ΜΠΛΕ ΧΕΛΙΔΟΝΙ νωπή πιεστή μαγιά αρτοποιίας σε καλούπια. Σταθερή διαχρονική αξία. Σίγουρο αποτέλεσμα!

*LIVENDO CRÉME DE LEVAIN μοναδικό υγρό ζωντανό βιολογικό προζύμι για αυθεντικά παραδοσιακά ψωμιά και
αρτοσκευάσματα με ή χωρίς προσθήκη μαγιάς. Έτοιμο για άμεση χρή ση ή για αργές ωριμάνσεις και αναπιάσματα.