fbpx

Χωριάτικη μπαγκέτα με προζύμι Φαγόπυρου

Χωριάτικη μπαγκέτα με προζύμι Φαγόπυρου

YΛΙΚΑ                                                                                           γρ.                  %

Αλεύρι σίτου Τ 70% δυνατό                                                            750                  75

Αλεύρι κίτρινο χονδρό                                                                     250                  25

Νερό                                                                                                    720                  72

Ζωντανό προζύμι LIVENDO από φαγόπυρο                              100                  10

Αλάτι                                                                                                       18                 1,8

Νωπή μαγιά L’hirondelle (μπλε χελιδόνι)                                       10                  1

Βελτιωτικό MAGIMIX χωριάτικο ελαφρύ                                      10                  1

 

Σύνολο ζυμαριού            1.908

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τύπος ζυμωτηρίου: Σπιράλ.
  • Θερμοκρασία βάσης: 60°C.
  • Αναμειγνύουμε όλη τη ποσότητα του αλεύρου και του νερού της συνταγής για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 60 λεπτά.
  • Ζυμώνουμε στην αργή ταχύτητα για 8 λεπτά και στη γρήγορη για 1 λεπτό.
  • Θερμοκρασία ζυμαριού: 25°C /± 1°C.
  • Πρώτη ξεκούραση: 60 λεπτά.
  • Κόβουμε, ζυγίζουμε στα 350 γρ. και πλάθουμε σε σχήμα μπαγκέτας.
  • Στόφα: 30 λεπτά στους 25°C.
  • Ψήσιμο (με ατμό): 25 λεπτά στους 250°C.