fbpx

Πρέτσελ

Πρέτσελ

Υλικά:
Αλεύρι Super Αμερικής: 3000γρ. – 100.0%
Αλάτι: 60γρ. – 2.0%
Ζάχαρη: 60γρ. – 2.0%
Μαργαρίνη: 300γρ. – 10.0%
Μαγιά νωπή ΜΠΛΕ ΧΕΛΙΔΟΝΙ: 150γρ. – 5.0%
Σταφιδίνη: 30γρ. – 1.0%
Νερό: 1560γρ. – 52.0%
MAGIMIX ICE: 30γρ. – 1.0%
ΣΥΝΟΛΟ: 5190γρ. – 173.0%
Για την επάλειξη:
Νερό χλιαρό: 1000γρ.
Καυστική σόδα (Υδροξείδιο του Νατρίου): 25γρ.
Αλάτι χοντρό για το πασπάλισμα

Διαδικασία:
Τύπος Μίξερ: Σπιράλ
Θερμοκρασία Βάσης: 58°C
Χρόνος Ζυμώματος: Αργό 3′ / Γρήγορο 6′
Θερμοκρασία Ζύμης: 22-24°C
Κόψιμο Ζύμης: 120γρ.
Πλάσιμο: Πρέτσελ
Ξεκούραση: 10′
Αποθήκευση: Στην κατάψυξη
Τελικό προϊόν: Βουτάμε στο μείγμα με την καυστική σόδα και πασπαλίζουμε με αλάτι, στην συνέχεια χαράζουμε και ψήνουμε.
Ψήσιμο: 15′ στ. 220>210°C