Ψωμί Τόστ Ολικής Σίτου & Σίκαλης
ΥΛΙΚΑ
Προζύμι με Crème de Levain*
Αλεύρι τ 70% δυνατό: 2.000γρ.
Νερό: 1.000γρ.
LIVENDO CRÉME DE LEVAIN: 200γρ.
Σύνολο: 3.200γρ.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά στο ταχυζυμωτήριο για 4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 2 λεπτά στην γρήγορη.
Τοποθετούμε σε πλαστική λεκάνη με καπάκι και την αφήνουμε για 16 έως 18 ώρες σε θερμοκρασία 24 – 26°C.
ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
Αλεύρι ολικής μαλακού σίτου: 4.000γρ.
Αλεύρι τ 70% δυνατό: 4.000γρ.
Αλεύρι σίκαλης: 2.000γρ.
Σύνολο Αλεύρων: 10.000γρ.
Αλάτι: 240γρ.
Ζάχαρη: 600γρ.
Μαργαρίνη μαλακή: 500γρ.
Μαγιά νωπή ΜΠΛΕ ΧΕΛΙΔΟΝΙ: 350γρ.
MAGIMIX SOFTNESS*: 120γρ.
Προζύμι με LIVENDO CRÉME DE LEVAIN*: 3.200γρ.
Νερό ~6.000γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο για 4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 9 λεπτά
στην γρήγορη
• Θερμοκρασία ζύμης: 26 – 27° C
• Διάρκεια ξεκούρασης ζύμης: 10 λεπτά
• Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 900γρ.
• Τοποθετούμε σε φόρμες για τοστ
Στόφα: Θερμοκρασία: 35° C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 60 λεπτά.
Ψήσιμο με ατμό: Θερμοκρασία: 230° C, Χρόνος: 50 – 55 λεπτά.
*MAGIMIX SOFTNESS για μαλακότητα και διατήρηση της φρεσκάδας των μαλακών αρτοσκευασμάτων όπως ψωμί
τοστ, ψωμάκια για χάμπουργκερ, πιττάκια, μπριός, ντόνατς, τσουρέκια, croissant κλπ.
*LIVENDO CRÉME DE LEVAIN μοναδικό υγρό ζωντανό βιολογικό προζύμι για αυθεντικά παραδοσιακά ψωμιά και
αρτοσκευάσματα με ή χωρίς προσθήκη μαγιάς. Έτοιμο για άμεση χρή ση ή για αργές ωριμάνσεις και αναπιάσματα.