fbpx

Ψωμί Ολικής Σίτου & Σίκαλης

Ψωμί Ολικής Σίτου & Σίκαλης

ΥΛΙΚΑ

Αλεύρι σίτου ολικής: 4.000γρ.
Αλεύρι τ 70% δυνατό: 4.000γρ.
Αλεύρι σίκαλης: 2.000γρ.
Σύνολο Αλεύρων: 10.000γρ.
Αλάτι: 200γρ.
Μαγιά νωπή ΜΠΛΕ ΧΕΛΙΔΟΝΙ*: 200γρ.
LIVENDO S400*: 300γρ.
Νερό ~7.000γρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο για 8 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 5 λεπτά
στην γρήγορη.
• Θερμοκρασία ζύμης: 26 – 27° C
• Διάρκεια ξεκούρασης ζύμης: 60 λεπτά
• Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 7.000γρ.
• Τοποθετούμε σε λαμαρίνα διαστάσεων 40×60
Στόφα: Θερμοκρασία: 35° C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 60 λεπτά
Με σπάτουλα χωρίζουμε τη ζύμη σε τεμάχια (τετράγωνα ή παραλληλό γραμμα) στα επιθυμητά βάρη.
Χαράζουμε τα τεμάχια της ζύμης και ψήνουμε.
Ψήσιμο με ατμό: Θερμοκρασία: 230° C, Χρόνος: 65 – 70 λεπτά.

*ΜΠΛΕ ΧΕΛΙΔΟΝΙ νωπή πιεστή μαγιά αρτοποιίας σε καλούπια. Σταθερή διαχρονική αξία. Σίγουρο αποτέλεσμα!
*LIVENDO S400 προζύμι σίκαλης, σε σκόνη, για αυθεντική, μοναδική γεύση και ά ρωμα στα ψωμιά με σίκαλη και
στα σκουρόχρωμα αρτοσκευάσματα .