Χωριάτικο ψωμί ολικής Πετρόμυλου με προζύμι Φαγόπυρου
YΛΙΚΑ γρ. %
Αλεύρι σκληρού σίτου ολικής πετρόμυλου 2.000 100
Νερό 1.500 75
Ζωντανό προζύμι LIVENDO από φαγόπυρο 200 10
Αλάτι 36 1,8
Νωπή μαγιά L’hirondelle (μπλε χελιδόνι) 4 0,2
Βελτιωτικό Magimix CROUSTILIS 20 1
Σύνολο ζυμαριού 3.760
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τύπος ζυμωτηρίου: Σπιράλ
- Θερμοκρασία βάσης: 60°C
- Αναμειγνύουμε όλη τη ποσότητα του αλεύρου και του νερού της συνταγής για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 60 λεπτά.
- Ζυμώνουμε στην αργή ταχύτητα για 8 λεπτά προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.
- Θερμοκρασία ζυμαριού: 25°C /± 1°C
- Πρώτη ξεκούραση: 1 ώρα και 30 λεπτά
- Δεύτερη ξεκούραση: 15 ώρες στους 10°C
- Kόβουμε. ζυγίζουμε στα 450 γρ και μορφοποιούμε σε μακρόστενο παραλληλόγραμμο σχήμα.
- Ψήσιμο (με ατμό): 30 λεπτά στους 250C
*ΥΓΡΟ ΕΝΕΡΓΟ ΠΡΟΖΥΜΙ ΦΑΓΟΠΥΡΟΥ Υγρό ζωντανό προζύμι από φαγόπυρο. Ήπια στρογγυλεμένη οξύτητα, γλυκιά επίγευση, ανοιχτόχρωμη ψίχα και χρυσαφένια τραγανή κόρα. Για καταναλωτές που προσέχουν τη διατροφή τους και προτιμούν υγιεινά αλλά γευστικά προϊόντα, αφού ο φαγόπυρος είναι πηγή πλούσια σε πρωτεϊνες και αμινοξέα. Ψωμιά με προστιθέμενη αξία για απαιτητικούς καταναλωτές