Χωριάτικο ψωμί με προζύμι
ΥΛΙΚΑ
Προζύμι με LIVENDO Crème de Levain
Αλεύρι τ 70% δυνατό: 4.000γρ.
Νερό: 2.000γρ.
LIVENDO CRÉME DE LEVAIN: 400γρ.
Σύνολο: 6,400γρ.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο για 4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 2 λεπτά στην γρήγορη.
Τοποθετούμε σε πλαστική λεκάνη σκεπασμένη με καπάκι και την αφήνουμε για 16 έως 18 ώρες σε θερμοκρασία 24 – 26ο C.
ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
Αλεύρι κίτρινο τ Μ: 7.000γρ.
Αλεύρι τ 70% δυνατό: 3.000γρ.
Σύνολο Αλεύρων: 10.000γρ.
Αλάτι: 280γρ.
Μαγιά νωπή ΜΠΛΕ ΧΕΛΙΔΟΝΙ: 200γρ.
MAGIMIX ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ: 140γρ.
Προζύμι με LIVENDO CRÉME DE LEVAIN*: 6,400γρ.
Νερό: 6.000γρ. 60%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο για 8 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 3 λεπτά
στην γρήγορη ή στο αργό ζυμωτήριο για 20 – 25 λεπτά.
• Θερμοκρασία ζύμης: 26 – 27° C
• Διάρκεια ξεκούρασης ζύμης: 30 λεπτά
• Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 600γρ.
• Τοποθετούμε άπλαστα σε πάσα με πανί
Στόφα: Θερμοκρασία: 35° C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 50 λεπτά.
Τοποθετούμε σε λαμαρίνες ή σε τελάρο και χαράζουμε τη ζύμη.
Ψήσιμο: Θερμοκρασία: 230° C, Χρόνος: 40 – 45 λεπτά.
*LIVENDO CRÉME DE LEVAIN μοναδικό υγρό ζωντανό βιολογικό προζύμι για αυθεντικά παραδοσιακά ψωμιά και
αρτοσκευάσματα με ή χωρίς προσθήκη μαγιάς. Έτοιμο για άμεση χρή ση ή για αργές ωριμάνσεις και αναπιάσματα