Χωριάτικο ψωμί με προζύμι Θεσσαλικό
Υλικά Βάρος Επί%
Αλεύρι Τ70 δυνατό 900 γρ. 30%
Αλεύρι κίτρινο Μ 2.100 γρ. 30%
Σύνολο αλεύρων 3.000 γρ.
Νερό 1.950 γρ. 65%
Υγρό προζύμι ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ 210 γρ. 7%
Αλάτι 60 γρ. 2%
Νωπή μαγιά 45 γρ. 1,5%
Σύνολο βάρους 5.265 γρ.
Τύπος ζυμωτηρίου Spiral
Θερμοκρασία βάσης 60
1η ταχύτητα 8 λεπτά
2η ταχύτητα 4 λεπτά
Θερμοκρασία ζύμης 26ο C
1η ξεκούραση 40 λεπτά
Βάρος κοπής ζύμης 500 γρ.
2η ξεκούραση 5 λεπτά
Πλάσιμο φρατζόλα
Στόφα 75% 33ο C
Χρόνος στόφας 50 λεπτά
Ψήσιμο 230ο C
Ατμός 200 ml
Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά