Χωριάτικη μπαγκέτα με προζύμι Φαγόπυρου
YΛΙΚΑ γρ. %
Αλεύρι σίτου Τ 70% δυνατό 750 75
Αλεύρι κίτρινο χονδρό 250 25
Νερό 720 72
Ζωντανό προζύμι LIVENDO από φαγόπυρο 100 10
Αλάτι 18 1,8
Νωπή μαγιά L’hirondelle (μπλε χελιδόνι) 10 1
Βελτιωτικό MAGIMIX χωριάτικο ελαφρύ 10 1
Σύνολο ζυμαριού 1.908
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τύπος ζυμωτηρίου: Σπιράλ.
- Θερμοκρασία βάσης: 60°C.
- Αναμειγνύουμε όλη τη ποσότητα του αλεύρου και του νερού της συνταγής για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 60 λεπτά.
- Ζυμώνουμε στην αργή ταχύτητα για 8 λεπτά και στη γρήγορη για 1 λεπτό.
- Θερμοκρασία ζυμαριού: 25°C /± 1°C.
- Πρώτη ξεκούραση: 60 λεπτά.
- Κόβουμε, ζυγίζουμε στα 350 γρ. και πλάθουμε σε σχήμα μπαγκέτας.
- Στόφα: 30 λεπτά στους 25°C.
- Ψήσιμο (με ατμό): 25 λεπτά στους 250°C.