fbpx

Πλεξούδα σνακ με προζύμι φαγόπυρου

Πλεξούδα σνακ με προζύμι φαγόπυρου

Εύκολο και γευστικό σνακ με ζωντανό προζύμι φαγόπυρου για ξεχωριστά πρωινά.
ΥΛΙΚΑ Συνταγή % επί τοις 100
Αλεύρι τύπου 55% 2 Kg 100%
ΣΥΝΟΛΟ ΑΛΕΥΡΩΝ 2 kg 100%
Αλάτι 36 g 1,8%
Νωπή μαγιά Μπλε Χελιδόνι 40 g 2%
Βελτιωτικό Magimix Softness 20 g 1%
Υγρό ενεργό προζύμι Φαγόπυρου* 100 g 5%
Zάχαρη 80 g 4%
Βελτιωτικό Magimix Relax 20g 1%
Νερό 1,100kg 55%
ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΡΟΥΣ 3,396 KG

Διαδικασία:
• Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο, 4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 6 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.
• Θερμοκρασία βάσης: 60°C.
• Θερμοκρασία ζύμης: 26°C
Διάρκεια ξεκούρασης ζύμης: 10 λεπτά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 24°C.
• Kόψιμο 120g.
• Ξεκούραση ζύμης: 5 λεπτά.
• Πλάσιμο φυτίλι ( γεμίζουμε κατά μήκος, ανακατέβουμε 200g μπέικον με 500g τυρί φιλαδέλφεια).
• Τοποθετούμε σε λαμαρίνες.
• Στόφα: Θερμοκρασία: 33°C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 35-40 λεπτά.
• Ψήσιμο: Θερμοκρασία : 230°C, Ατμός 300ml, Χρόνος: 15-17 λεπτά.
*Υγρό, ζωντανό προζύμι από ΦΑΓΟΠΥΡΟ!!!
Ήπια στρογγυλεμένη οξύτητα, γλυκιά επίγευση, ανοιχτόχρωμη ψίχα και χρυσαφένια τραγανή κόρα. Για καταναλωτές που προσέχουν τη διατροφή τους και προτιμούν υγιεινά αλλά γευστικά προϊόντα, αφού ο φαγόπυρος είναι πηγή πλούσια σε πρωτεΐνες και αμινοξέα.