fbpx

Μπριός

Μπριός

Αρτοσκεύασμα πολυτελείας με εξαιρετική διατηρησιμότητα.

ΥΛΙΚΑ:
Αλεύρι τ 55% ΔΥΝΑΤΟ: 10.000γρ.
ΣΥΝΟΛΟ ΑΛΕΥΡΩΝ: 10.000γρ.
Νερό: 2.500γρ.
Αλάτι: 200γρ.
Μαγιά νωπή ΧΡΥΣΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ*: 500γρ.
MAGIMIX SOFTNESS*: 100γρ.
Ζάχαρη: 2.000γρ.
Γάλα: 1.000γρ.
Βούτυρο 82% (σε κύβους): 500γρ.
Mαργαρίνη: 2.000γρ.
Αυγά: 2.000γρ.
LIVENDO LVBD3000: 400γρ.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά εκτός από λιπαρά (Βούτυρο και μαργαρίνη) αλάτι και μαγιά για 5 λεπτά στην αργή και 7 λεπτά στην γρήγορη ταχύτητα.
Β φάση ζυμώματος
Προσθέτουμε τα λιπαρά βούτυρο και μαργαρίνη και ζυμώνουμε για 5 λεπτά στην αργή ταχήτυτα. Προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε για 2 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα και τέλος προσθέτουμε τη μαγια και ζυμώνουμε για 5 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Ξεκούραση ζύμης σε θερμοκρασία περιβάλοντος για 20 λεπτά
Κόβουμε σε τεμάχια 80 γρ. και ξεκουράζουμε για 5 λεπτά. Πλάθουμε σε μπαλάκι ζύμης και τοποθετούμε σε λαμαρίνα πατώντας τα ελαφρά. Tοποθετουμε την λαμαρίνα στην στόφα με θερμοκρασία 28 βαθμούς και υγρασία 75%. Χρόνος στόφας 75 με 80 λεπτά. Αυγου-
λώνουμε τη επιφάνεια των τεμαχίων και ψήνουμε χωρίς άτμιση στους 180 βαθμούς για 20 με 22 λεπτά.

*ΧΡΥΣΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ μοναδική νωπή πιεστή μαγιά σε καλούπια, ειδική για γλυκά ζυμάρια μαγιάς (με 8%
ζάχαρη και πάνω). Εκπληκτικά αποτελέσματα!
* MAGIMIX SOFTNESS για μαλακότητα και διατήρηση της φρεσκάδας των μαλακών αρτοσκευασμάτων
όπως ψωμί τοστ, ψωμάκια για χάμπουργκερ, πιττάκια, μπριός, ντόνατς, τσουρέκια, croissant κλπ.
* LIVENDO LVBD3000 υγρό ζωντανό προζύμι από σκληρό σιτάρι αναδεικνύει και ενισχύει τα αυθεντικά
γευστικά χαρακτηριστικά και αρώματα στα παρασκευάσματα από γλυκά ζυμάρια μαγιάς, όπως τσουρέ-
κια, croissant κλπ όπως και στα αρτοσκευάσματα πολυτελείας. Εξασφαλίζει εξαιρετική διατηρησιμότητα.
Προσδίδει μοναδικές ιδιότητες στα ζυμάρια διευκολύνοντας την διαδικασία παραγωγής και προσφέρει
σταθερότητα στο αποτέλεσμα. Έτοιμο για άμεση χρήση ή για αργές ωριμάνσεις και αναπιάσματα.