Μαργαρίτα με προζύμι
Προζύμι με LIVENDO Crème de Levain
Αλεύρι τ 70% δυνατό: 2.000γρ.
Νερό: 1.000γρ.
LIVENDO LVBD3000: 200γρ.
Σύνολο: 3.200γρ.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά στο ταχυζυμωτήριο για 4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 2 λεπτά στην γρήγορη.
Τοποθετούμε σε πλαστική λεκάνη σκεπασμένη με καπάκι και την αφήνουμε για 16 έως 18 ώρες σε θερμοκρασία 24 – 26° C.
ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΥΛΙΚΑ
Αλεύρι τ 55%: 5.000γρ.
Αλεύρι τ 70% δυνατό: 5.000γρ.
Σύνολο Αλεύρων: 10.000γρ.
Αλάτι: 220γρ.- 1,8%
Μαγιά νωπή ΜΠΛΕ ΧΕΛΙΔΟΝΙ: 300γρ.
Ζάχαρη: 600γρ.
Μαργαρίνη μαλακή: 600γρ.
MAGIMIX SOFTNESS: 120γρ.
Προζύμι με LIVENDO LVBD3000: 3.200γρ.
Νερό: 6.000γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο για 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 8 λεπτάστην γρήγορη.
• Θερμοκρασία ζύμης: 26 – 27° C
• Διάρκεια ξεκούρασης ζύμης: 10 λεπτά.
• Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 450γρ.
• Πλάθουμε σε σχήμα φρατζόλας και βάζουμε σε λαμαρίνα.
Στόφα: Θερμοκρασία: 35° C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 50 με 55 λεπτά.
Ψήσιμο με πολύ ατμό: Θερμοκρασία: 230° C, Χρόνος: 35 – 40 λεπτά.
*LIVENDO LVBD3000 υγρό ζωντανό προζύμι από σκληρό σιτάρι αναδεικνύει και ενισχύει τα αυθεντικά γευστικά χαρακτηριστικά και αρώματα στα παρασκευάσματα από γλυκά ζυμάρια μαγιάς, όπως τσουρέκια, croissant κλπ όπως και στα αρτοσκευάσματα πολυτελείας. Εξασφαλίζει εξαιρετική διατηρησιμότητα. Προσδίδει μοναδικές ιδιότητες στα ζυμάρια διευκολύνοντας την διαδικασία παραγωγής και προσφέρει σταθερότητα στο αποτέλεσμα. Έτοιμο για άμεση χρήση ή για αργές ωριμάνσεις και αναπιάσματα.