fbpx

Μαργαρίτα με προζύμι αφράτη και τραγανή

Μαργαρίτα με προζύμι αφράτη και τραγανή

Αφράτη και τραγανή μαργαρίτα με ζωντανό προζύμι φαγόπυρου και γιατί όχι, σνακ για τους μικρούς μας φίλους.
ΥΛΙΚΑ (γρ. και % επί τοις 100)
Αλεύρι τύπου 55%: 1.200γρ. – 40%
Αλεύρι 70% Δυνατό: 1.800γρ.- 60%
ΣΥΝΟΛΟ ΑΛΕΥΡΩΝ: 3.000γρ. – 100%
Αλάτι: 54γρ. – 1,8%
Mαργαρίνη: 120γρ. – 4%
Νωπή μαγιά Μπλε Χελιδόνι: 60γρ. – 2%
Βελτιωτικό Magimix Softness: 30γρ. – 1%
Υγρό ενεργό προζύμι Φαγόπυρου: 180γρ. – 6%
Νερό: 1.500γρ. – 50%
ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΡΟΥΣ: 4.944γρ.

Εκτέλεση:
•Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο, 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 6 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Θερμοκρασία βάσης 55°C.
•Θερμοκρασία ζύμης: 26°C
•Διάρκεια ξεκούρασης ζύμης:15 λεπτά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 24°C.
•Kόψιμο 80γρ.
•Ξεκούραση ζύμης: 5 λεπτά
•Πλάσιμο 7 μπαλάκια σε σχήμα μαργαρίτας
•Τοποθετούμε σε λαμαρίνες.
•Στόφα: Θερμοκρασία: 33°C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 40-45 λεπτά
•Ψήσιμο: Θερμοκρασία: 210°C, Ατμός 300ml, Χρόνος : 40 λεπτά
*Υγρό, ζωντανό προζύμι από ΦΑΓΟΠΥΡΟ, Υγρό ζωντανό προζύμι από φαγόπυρο. Ήπια στρογγυλεμένη οξύτητα, γλυκιά επίγευση, ανοιχτόχρωμη ψίχα και χρυσαφένια τραγανή κόρα. Για καταναλωτές που προσέχουν τη διατροφή τους και προτιμούν υγιεινά αλλά γευστικά προϊόντα, αφού ο φαγόπυρος είναι πηγή πλούσια σε πρωτεΐνες και αμινοξέα