fbpx

Λαγάνα με προζύμι Θεσσαλικό

Λαγάνα με προζύμι Θεσσαλικό

Η Λαγάνα είναι το σήμα κατατεθέν της Καθαράς Δευτέρας και σηματοδοτεί την έναρξη της Μεγάλης Σαρακοστής. Υπάρχουν πολλές συνταγές για να φταίξει κανείς Λαγάνα αλλά σήμερα σας προτείνουμε μια ιδιαίτερη συνταγή με ένα ξεχωριστό προζύμι από τον Θεσσαλικό κάμπο.
Ένα μοναδικό προζύμι με αλεύρι Ελληνικού σιταριού ολικής και αλεσμένο σε πετρόμυλο. Προσφέρει όλα τα γευστικά χαρακτηριστικά του σκληρού σιταριού που είναι συνυφασμένα με την παράδοση μας.
Υλικά:
Αλεύρι κίτρινο ψιλό: 1.950γρ. – 65,0%
Αλεύρι δυνατό (Τ.70%): 1.050γρ. – 35,0%
Νερό: 2.100γρ. – 70,0%
Αλάτι: 60γρ. – 2,0%
Ζάχαρη: 120γρ. – 4,0%
Ηλιέλαιο: 120γρ. – 4,0%
Μαγιά νωπή Μπλε Χελιδόνι: 90γρ. – 3,0%
Magimix Relax: 30γρ. – 1,0%
Θεσσαλικό προζύμι: 150γρ. – 5,0%
ΣΥΝΟΛΟ: 5.670γρ. – 189,0%
*Για το νερό με το μέλι:
Μέλι: 50γρ.
Νερό: 300γρ.

Διαδικασία:
Τύπος Μίξερ: Σπιράλ
Θερμοκρασία Βάσης: 56°C
Χρόνος Ζυμώματος: 3΄ αργό / 10΄ γρήγορο
Θερμοκρασία Ζύμης: 23-25°C
Ξεκούραση: 30 λεπτά
Κόψιμο Ζύμης: 500γρ. / στρογγύλεμα
Ξεκούραση: 10 λεπτά / 30°C – 75%Hgr
Μορφοποίηση προιόντος: Αλοίφουμε με νερό και μέλι τη ζύμη μας και πασπαλίζουμε με σουσάμι
Στόφα: 20 λεπτά / 33°C – 75%Hgr
Ψήσιμο: 30 λεπτά 230>215°C