Ψωμί Σίκαλης Ολικής με προζύμι Φαγόπυρου

Ψωμί Σίκαλης Ολικής με προζύμι Φαγόπυρου

SPONGE                                                                                           γρ.                  %

Αλεύρι σίκαλης ολικής άλεσης                                                           500                100

Νερό στους 85°C                                                                                   450                  90

Ζωντανό προζύμι LIVENDO από φαγόπυρο                                   150                  30

Αλάτι                                                                                                          15                    3

Νωπή μαγιά L’hirondelle (μπλε χελιδόνι)                                            1                 0,2

 

Σύνολο sponge                 1.116

 

  • Ζυμώνουμε 8 λεπτά στην αργή ταχύτητα.
  • Αφήνουμε το sponge να ωριμάσει για 15 ώρες στους 28°C.

 

 

ΥΛΙΚΑ                                                                                                 γρ.                  %

Αλεύρι σίκαλης ολικής άλεσης                                                            700                  70

Αλεύρι σίτου Τ 55%                                                                                300                  30

Νερό στους 70°C                                                                                     800                  80

Aλάτι                                                                                                            27                 2,7

Νωπή μαγιά l’hirondelle (μπλε χελιδόνι)                                               5                 0,5

Sponge                                                                                                      1.115               111,5

Bελτιωτικό MAGIMIX                                                                               10                    1

Σύνολο ζυμαριού              2.957

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τύπος ζυμωτηρίου: Σπιράλ.
  • Θερμοκρασία βάσης: 100°C.
  • Ζυμώνουμε 8 λεπτά στην αργή ταχύτητα.
  • Θερμοκρασία ζυμαριού: 30°C.
  • Πρώτη ξεκούραση: 30 λεπτά στους 30°C.
  • Κόβουμε, ζυγίζουμε στα 2 κιλά και πλάθουμε καρβέλι.
  • Στόφα: 45 λεπτά στους 30°C.
  • Ψήσιμο: 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 270°C και κατέβασμα στους 230°C μετά το φούρνισμα.

 

 

 



Lesaffre Hellas
Πολιτική Cookies Αναλυτικά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να προσαρμόσετε όλες τις ρυθμίσεις cookie σας μεταβαίνοντας στις καρτέλες στην αριστερή πλευρά.