fbpx

Μπριός ψωμάκια

Μπριός ψωμάκια

Υλικά:
Αλεύρι τύπου 55% Δυνατό: 2.000γρ.
Υγρο Ενεργό Προζύμι Livendo LVBD3000: 80γρ.
Βελτιωτικό Magimix Softness: 20γρ.
Μαγιά Νωπή Χρυσό Χελιδόνι: 100γρ
Ζάχαρι: 400γρ.
Αυγά: 400γρ.
Γάλα: 200γρ.
Νερό: 300γρ.
Βούτυρο: 82% 100γρ.
Μαργαρίνη: 400γρ.
Αλάτι: 40γρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά εκτός από λιπαρά (Βούτυρο και μαργαρίνη) αλάτι και μαγιά για 5 λεπτά στην αργή και 7 λεπτά στην γρήγορη ταχύτητα.
Β φάση ζυμώματος Προσθέτουμε τα λιπαρά βούτυρο και μαργαρίνη και ζυμώνουμε για 5 λεπτά στην αργή ταχήτυτα.
Προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε για 2 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα και τέλος προσθέτουμε τη μαγια και ζυμώνουμε για 5 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.
Ξεκούραση ζύμης σε θερμοκρασία περιβάλοντος για 20 λεπτά Κόβουμε σε τεμάχια 80 γρ. και ξεκουράζουμε για 5 λεπτά.
Πλάθουμε σε μπαλάκι ζύμης και τοποθετούμε σε λαμαρίνα πατώντας τα ελαφρά.
Tοποθετουμε την λαμαρίνα στην στόφα με θερμοκρασία 28 βαθμούς και υγρασία 75%. Χρόνος στόφας 75 με 80 λεπτά.
Αυγουλώνουμε τη επιφάνεια των τεμαχίων και ψήνουμε χωρίς άτμιση στους 180 βαθμούς για 20 με 22 λεπτά.
*ΧΡΥΣΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ μοναδική νωπή πιεστή μαγιά σε καλούπια, ειδική για γλυκά ζυμάρια μαγιάς (με 8% ζάχαρη και πάνω). Εκπληκτικά αποτελέσματα!
* MAGIMIX SOFTNESS για μαλακότητα και διατήρηση της φρεσκάδας των μαλακών αρτοσκευασμάτων όπως ψωμί τοστ, ψωμάκια για χάμπουργκερ, πιττάκια, μπριός, ντόνατς, τσουρέκια, croissant κλπ.
* LIVENDO LVBD3000 υγρό ζωντανό προζύμι από σκληρό σιτάρι αναδεικνύει και ενισχύει τα αυθεντικά γευστικά χαρακτηριστικά και αρώματα στα παρασκευάσματα από γλυκά ζυμάρια μαγιάς, όπως τσουρέ- κια, croissant κλπ όπως και στα αρτοσκευάσματα πολυτελείας. Εξασφαλίζει εξαιρετική διατηρησιμότητα. Προσδίδει μοναδικές ιδιότητες στα ζυμάρια διευκολύνοντας την διαδικασία παραγωγής και προσφέρει σταθερότητα στο αποτέλεσμα. Έτοιμο για άμεση χρήση ή για αργές ωριμάνσεις και αναπιάσματα.