fbpx

Ψωμί Ολικής Σίτου Σίκαλης Λαμαρίνας

Ψωμί Ολικής Σίτου Σίκαλης Λαμαρίνας

ΥΛΙΚΑ

Αλεύρι σίτου ολικής: 4.000γρ.
Αλεύρι τ 70% δυνατό: 4.000γρ.
Αλεύρι σίκαλης: 2.000γρ.
Σύνολο Αλεύρων: 10.000γρ.
Αλάτι: 200γρ.
Μαγιά νωπή ΜΠΛΕ ΧΕΛΙΔΟΝΙ*: 200γρ.
LIVENDO AS300P*: 250γρ.
Νερό ~6.500γρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο για 6 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 8 λεπτά
στην γρήγορη
• Θερμοκρασία ζύμης: 26 – 27° C
• Διάρκεια ξεκούρασης ζύμης: 30 λεπτά
• Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 7.00000γρ.
• Τοποθετούμε σε λαμαρίνα διαστάσεων 40×60
Στόφα: Θερμοκρασία: 35° C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 60 λεπτά
Με σπάτουλα χωρίζουμε τη ζύμη σε τεμάχια (τετράγωνα ή παραλληλό γραμμα) στα επιθυμητά βάρη.
Χαράζουμε τα τεμάχια της ζύμης και ψήνουμε.
Ψήσιμο με ατμό: Θερμοκρασία: 230° C, Χρόνος: 65 – 70 λεπτά.

*LIVENDO AS300P προζύμι σίκαλης, σε μορφή πάστας, σ’ ένα μοναδικό συνδυασμό με βύνη σίκαλης, φλοιό
σταριού και καρυκεύματα για εκπληκτικές γεύσεις και αρώματα στις δημιουργίες σας.