fbpx

Τραγανός κρίκος

Τραγανός κρίκος

ΤΡΑΓΑΝΟΣ ΚΡΙΚΟΣ
Μία ιδιαίτερη και νηστίσιμη συνταγή που σίγουρα αξίζει να έχει μία θέση στην αρτοθήκη σας.
Η Lesaffre Hellas έχει αναπτύξει ένα καινούργιο προϊόν από την σειρά Inventis το Semolina Crakers Taste Εκχύλισμα Μαγιάς, το οποίο μπορεί να μπει σαν επικάλυψη η να το προσθέσουμε μέσα στη ζύμη μας.
Σήμερα επιλέξαμε να φτιάξουμε ένα νηστίσιμο τραγανό κρίκο με σουσάμι στο οποίο έχουμε προσθέσει το Εκχύλισμα Μαγιάς μέσα στη ζύμη μας και αυτό που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει είναι ότι θα έχουμε μία ξεχωριστή γεύση τυριού.

Ζύμη
Αλεύρι δυνατό: Τ.70% – 2000γρ. 100.0%
Νερό: 700γρ. – 35.0%
Ηλιέλαιο: 600γρ. – 30.0%
Μαργαρίνη: 300γρ. – 15.0%
Ζάχαρη άχνη: 200γρ. – 10.0%
Αλάτι: 40γρ. – 2.0%
Baking powder: 40γρ. – 2.0%
Μαγιά νωπή Μπλέ Χελιδόνι: 30γρ. – 1.5%
Inventis Semolina Crackers Taste: 100γρ. – 5.0%
ΣΥΝΟΛΟ: 4010γρ. – 200.5%
Εκτέλεση
Τύπος Μίξερ: πιράλ
Θερμοκρασία Βάσης: 60°C
Χρόνος Ζυμώματος: 3΄ Αργό / 7′ Γρήγορο
Θερμοκρασία Ζύμης: 25-27°C
Κόψιμο Ζύμης: 25γρ. O κάθε κρίκος
Πλάθουμε: Φυτίλια σε σχήμα κρίκου, τα βουτάμε στο νερό και στην συνέχεια από το σουσάμι
Στόφα: 10′ στ. 30°C 75%Hgr
Ψήσιμο: 15′ στ. 210>200°C