Γευστική ματιά
Ένα ξεχωριστό σνακ με πλούσια πρωτεϊνική διατροφική αξία. Ιδανικά για ένα έντονο πρωινό ξεκίνημα.
ΥΛΙΚΑ (γρ. και % επί τοις 100)
Αλεύρι 70%: 2.000γρ. – 100%
ΣΥΝΟΛΟ ΑΛΕΥΡΩΝ: 2.000γρ. – 100%
Αλάτι: 40γρ. – 2%
Νωπή μαγιά Μπλε Χελιδόνι: 40γρ. – 2%
Βελτιωτικό Magimix Softness: 20γρ. – 1%
Υγρό ενεργό προζύμι LVBD3000: 100γρ. – 5%
Ζάχαρη: 80γρ. – 10%
Βελτιωτικό Magimix Relax: 20γρ. – 1%
Νερό 4°C: 1.120γρ. – 56%
ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΡΟΥΣ: 3.420γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο, 4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 6 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.
- Θερμοκρασία βάσης 60°C.
- Θερμοκρασία ζύμης: 26°C
- Διάρκεια ωρίμανσης ζύμης: 10 λεπτά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 24°C.
- Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 120γρ.
- Ξεκούραση ζύμης μετά το κόψιμο 5 λεπτά.
- Πλάθουμε σε μικρό καρβελάκι.
- Τοποθετούμε σε λαμαρίνες.
- Στόφα: Θερμοκρασία: 33°C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 35 – 40 λεπτά
- Ψήσιμο: Θερμοκρασία: 230°C, Ατμός: 300 ml, Χρόνος: 17 – 19 λεπτά
*Υγρό ενεργό προζύμι LVBD3000 .Υγρό ζωντανό προζύμι σκληρού σιταριού.
Υγρό ζωντανό προζύμι από σκληρό σιτάρι αναδεικνύει και ενισχύει τα αυθεντικά γευστικά χαρακτηριστικά και αρώματα στα παρασκευάσματα από γλυκά ζυμάρια μαγιάς, όπως τσουρέκια, croissant κλπ όπως και στα αρτοσκευάσματα πολυτελείας. Εξασφαλίζει εξαιρετική διατηρησιμότητα Προσδίδει μοναδικές ιδιότητες στα ζυμάρια διευκολύνοντας τη διαδικασία παραγωγής και προσφέρει σταθερότητα στο αποτέλεσμα. Έτοιμο για άμεση χρήση ή για αργές ωριμάνσεις και αναπιάσματα.