fbpx

Καρβέλι με προζύμι Θεσσαλικό

Καρβέλι με προζύμι Θεσσαλικό

Υλικά                                                            Βάρος                           Επί%

Αλεύρι Τ70 δυνατό                                         900 γρ.                              30%

Αλεύρι σκληρού σιταριού πετρομύλου      600 γρ.                               20%

Αλεύρι κίτρινο Μ                                          1.500 γρ.                              50%

Σύνολο αλεύρων                                          3.000 γρ.

Νερό                                                                2.010 γρ.                               67%

Υγρό προζύμι ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ                            210 γρ.                                 7%

Αλάτι                                                                     60 γρ.                                 2%

Νωπή μαγιά Μπλε Χελιδόνι                             45 γρ.                                1,5%

Σύνολο βάρους  5.325 γρ.

 

 

Τύπος ζυμωτηρίου                                     Spiral

Θερμοκρασία βάσης                                   60

1η ταχύτητα                                                 8 λεπτά

2η ταχύτητα                                                 4 λεπτά

Θερμοκρασία ζύμης                                    26ο C

1η ξεκούραση                                              45 λεπτά

Βάρος κοπής ζύμης                                    500 γρ.

2η ξεκούραση                                              5 λεπτά

Πλάσιμο                                                      καρβέλι

Στόφα                                                         75%  33ο C

Χρόνος στόφας                                           50 λεπτά

Ψήσιμο                                                       230ο C

Ατμός                                                         200 ml

Χρόνος ψησίματος                                    40 λεπτά