Η έξοδος από τον Β’Παγκόσμιο Πόλεμο σημαδεύεται από σημαντικές
τεχνικές προόδους στην παραγωγή της μαγιάς και έχει σαν αποτέλεσμα την
εμφάνιση της πρώτης μαγιάς σε ξηρή μορφή που η Lesaffre παρουσιάζει στη
γαλλική αγορά. Η πρώτη αυτή ξηρή μαγιά αποτελεί πρωτοπορία και σηματοδοτεί
μια νέα εποχή για τον κόσμο της αρτοποιίας
Σε μορφή φιδέ ή μικρών σφαιριδίων, η ξηρή μαγιά διαθέτει προτερήματα, στην
αρτοποίηση ειδικότερα, σε περιοχές με δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες
(χώρες με ζέστη και υγρασία). Επιδεικνύει:
Γεννημένη το 1947 η ξηρή ενεργή μαγιά saf-levure είναι η πρώτης γενιάς ξηρή μαγιά που βλέπει το φως της ημέρας στο εργοστάσιο του Marcq (προάστιο της Lille στη βόρεια Γαλλία).
Σε μορφή μικρών σφαιριδίων, η ξηρή, ενεργή μαγιά saf-levure χρειάζεται ενυδάτωση προκειμένου να ενεργοποιηθεί. Η θερμοκρασία του νερού πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 35 και 38°C. Σε αυτές τις συνθήκες εξασφαλίζει όγκο και αρώματα σε όλα τα προϊόντα αρτοποίησης.
Καρπός μακράς αναζήτησης του τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης, διάρκειας 2 ετών, η δεύτερης γενιάς ξηρή μαγιά γεννιέται το 1973 αποδεικνύοντας τη τεχνογνωσία της Lesaffre στον κόσμο των ζυμομυκήτων. Η στιγμιαία ξηρή μαγιά δεν χρειάζεται πλέον επανυδάτωση για να ενεργοποιηθεί και προστίθεται απ’ευθείας στο ζυμωτήριο. Συγκρινόμενη με την πιεστή μαγιά, η ζυμωτική της δύναμη είναι μεγαλύτερη κατά 30%. Σε μορφή λεπτού φιδέ, διασπείρεται πολύ εύκολα ενσωματούμενη γρήγορα με τα υπόλοιπα υλικά της ζυμωσιάς. Εξασφαλίζει άριστες επιδόσεις σε όλους τους τύπους ψωμιών στην κλασική αρτοποίηση.
Σαν συνέχεια της Έρευνας και Ανάπτυξης στον τομέα της ξηρής στιγμιαίας μαγιάς η Lesaffre δημιουργεί και προτείνει στους επαγγελματίες του κλάδου την ξηρή στιγμιαία μαγιά για γλυκά ζυμάρια. Ιδανική για αρτοσκευάσματα που περιέχουν ζάχαρη ή άλλες γλυκαντικές ύλες σε ποσοστό από 8 % και πάνω επί του αλεύρου. Δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα σε προϊόντα όπως μπριός, κρουασάν, τσουρέκι, κλπ.
Ερευνώντας αδιάκοπα την τελειοποίηση των μεθόδων αρτοποίησης και στοχεύοντας συνεχώς στην εξειδίκευση, η Lesaffre προσφέρει στους επαγγελματίες της πίτσας την ειδική στιγμιαία ξηρή μαγιά saf pizza ιδανική για την παραγωγή κάθε τύπου ζυμαριών πίτσας.
Προερχόμενη από επιλεγμένα στελέχη μαγιάς, η saf-pizza είναι αποτέλεσμα ειδικής παραγωγικής διαδικασίας.
Με τη saf-pizza τα ζυμάρια ανοίγουν ευκολότερα και οι βάσεις της πίτσας σχηματοποιούνται γρηγορότερα. Τα φαινόμενα «μαζέματος» καταργούνται και σε βιομηχανικές γραμμές φυλλοποίησης τα ζυμάρια δεν σχίζονται.