fbpx

Ενεργά προζύμια

  • levain

Τα μοναδικά ζωντανά (ενεργά) υγρά προζύμια της Lesaffre Ελλάς είναι η κληρονομιά της παράδοσης και η βάση για το μέλλον. Πρόκληση δημιουργικότητας & φαντασίας.

 

Οι ανάγκες του σημερινού καταναλωτή μεταφράζονται στην αναζήτηση νέων γεύσεων και στην βελτιστοποίηση της διατήρησης του ψωμιού. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον τα ζωντανά ενεργά προζύμια της Lesaffre έρχονται για να καλύψουν αυτές τις ανάγκες.

 

Το να φτιάχνουμε σήμερα εύγευστο ψωμί είναι μια τέχνη που μπορεί σήμερα να καλλιεργηθεί με τη χρήση των ζωντανών υγρών προζυμιών, όπως το Crème de Levain – το LVBD3000 – το ζωντανό προζύμι από Φαγόπυρο – το ζωντανό προζύμι Λευκής Σίκαλης, τα οποία εγγυόνται στους αρτοποιούς καλές επιδόσεις, ευκολία στη χρήση, σταθερά επαναλαμβανόμενα χαρακτηριστικά και ασφάλεια κατά την παραγωγή των μοναδικών προϊόντων τους, καθώς επίσης και άλλες καλές ιδιότητες όπως διάρκεια ζωής, υφή και εμφάνιση. Ο αρτοποιός το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να αφήσει τη φαντασία του ελεύθερη να δημιουργήσει.

 

Η Lesaffre για παραπάνω από ενάμιση αιώνα έχει αναπτύξει εξειδίκευση και εξακολουθεί να αναπτύσσει μέρα με τη μέρα στη ζύμωση και στο μετασχηματισμό της μαγιάς και του προζυμιού. Σήμερα όλη η οικογένεια των προζυμιών βρίσκεται κάτω από την επωνυμία Livendo.

 

Τα μοναδικά ζωντανά υγρά προζύμια της Lesaffre Ελλάς είναι η κληρονομιά της παράδοσης και η βάση για το μέλλον. Πρόκληση δημιουργικότητας & φαντασίας.

 

Τα έτοιμα προς χρήση ενεργά ζωντανά προζύμια  προέρχονται από φυσική ζύμωση αλεύρων από δημητριακά. Χάρη στην υγρή μορφή τους ενσωματώνονται απευθείας στο ζυμωτήριο, σε δοσολογία 5% έως 20% επί του συνολικού βάρους του αλεύρου. Προσφέρουν πολλά και μοναδικά πλεονεκτήματα.

 

Εγγυώνται την παραγωγικότητα αποφεύγοντας τις δυσκολίες του αναπιάσματος αλλά και τις παρεκκλίσεις που απορρέουν από εξωτερικές επιμολύνσεις από ανεπιθύμητους μικροοργανισμούς.

 

Ως πραγματικός παράγοντας ζύμωσης, το ζωντανό προζύμι εξασφαλίζει τη διόγκωση του ζυμαριού προσδίδοντας στα τελικά προϊόντα τα μοναδικά αρωματικά χαρακτηριστικά τα οποία είναι τόσο χαρακτηριστικά της αρτοποίησης με προζύμι.

 

Προσφέρει ανοικτό πεδίο στη φαντασία των επαγγελματιών αρτοποιών να αναδείξουν τις γεύσεις των παραδοσιακών ψωμιών, των ειδικών ψωμιών, των προϊόντων βιενουαζερί, τσουρέκια και πολλών άλλων: μπαγκέτες, ψωμί σίκαλης, ψωμί για τοστ, τσιάπατα, πίτσα, παραδοσιακά Γαλλικά προζυμένια ψωμιά, και άλλα.

 

Τα ζωντανά προζύμια που αναπτύχθηκαν από τη Lesaffre διαθέτουν όλες τις ιδιότητες του φυσικού προζυμιού που φτιάχνει ο αρτοποιός: αρωματικός πλούτος, γαλακτική και όξινη οξύτητα, και ιδιαίτερη υφή.

 

Το πρώτο υγρό ζωντανό προζύμι που λανσάρισε η Lesaffre Ελλάς ήταν το Crème de Levain μοναδικό υγρό ζωντανό βιολογικό προζύμι, από αλεύρι σίκαλης και αλεύρι σιταριού, για αυθεντικά παραδοσιακά ψωμιά και αρτοσκευάσματα. Έτοιμό για άμεση χρήση ή για αργές ωριμάνσεις και αναπιάσματα.

 

Το επόμενο στην οικογένεια των ζωντανών προζυμιών της Lesaffre Ελλάς ήταν το LIVENDO LVBD3000 ένα υγρό ζωντανό προζύμι από σκληρό σιτάρι που αναδεικνύει και ενισχύει τα αυθεντικά γευστικά χαρακτηριστικά και αρώματα στα παρασκευάσματα από γλυκά ζυμάρια μαγιάς, όπως τσουρέκια, croissant κλπ όπως και στα αρτοσκευάσματα πολυτελείας. Εξασφαλίζει εξαιρετική διατηρησιμότητα. Προσδίδει μοναδικές ιδιότητες στα ζυμάρια διευκολύνοντας την διαδικασία παραγωγής και προσφέρει σταθερότητα στο αποτέλεσμα. Έτοιμο για άμεση χρήση ή για αργές ωριμάνσεις και αναπιάσματα.

 

Οι οικογένεια των ζωντανών υγρών προζυμιών εμπλουτίζεται συνεχώς με καινούργια προϊόντα που πρόκειται να κυκλοφορήσουν όπως το ζωντανό προζύμι από Φαγόπυρο, το ζωντανό προζύμι Λευκής Σίκαλης.

Ανακαλύψτε τη σειρά προζυμιών LIVENDO για τους επαγγελματίες αρτοποιούς

Livendo Crème de Levain

Aποδεικνύοντας την τεχνογνωσία της μέσα από την μακρόχρονη έρευνά της στο χώρο των μικροοργανισμών (ζυμομύκητες και βακτήρια), η Lesaffre προσφέρει στους επαγγελματίες της αρτοποιίας ένα μοναδικό προϊόν ζύμωσης, το υγρό ενεργό φυσικό προζύμι Livendo Crème de Levain. ‘Εχοντας στη σύνθεσή του ζωντανούς μικροοργανισμούς, όπως οι ζυμομύκητες προζυμιού και οι γαλακτοβάκιλλοι, το ζωντανό έτοιμο προς χρήση υγρό προζύμι Livendo Crème de levain δίνει τη δυνατότητα παραγωγής αυθεντικών προζυμένιων ψωμιών μακράς ωρίμανσης. Προϊόν βιοτεχνολογίας, το ενεργό, υγρό προζύμι Livendo Crème de levain, προσδίδει στα ψωμιά μοναδικά αρώματα και γεύση όπως τα παλιά, καλά, παραδοσιακά προζύμια.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΕΣ

  • Αποφυγή της χρονοβόρου, επίπονης και αβέβαιης προετοιμασίας προζυμιού.
  • Μεγάλης διάρκειας διατηρησιμότητα των ψωμιών.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  • Βιολογικό προϊόν.
  • Εύκολη προσαρμογή με όλους τους τύπους αλεύρων και διαδικασίες αρτοποίησης με διαφορετικά γευστικά και αρωματικά αποτελέσματα.
  • Κέρδος χρόνου.
  • Σίγουρο αποτέλεσμα.
  • Γευστικά και αρωματικά ψωμιά.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

  • Πλαστικό δοχείο 5 και 25 κιλών.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

  • Πιστοποιημένο βιολογικό προϊόν.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

  • Σε ψυγείο 1 – 10°C.

Livendo Crème de Levain Αγριοσίταρο

Η ελληνική αγορά ζητάει ψωμιά μεσογειακά με όλα τα χαρακτηριστικά του σκληρού σίτου, έτσι τώρα έχουμε στην οικογένεια των ζωντανών και ενεργών προζυμιών ένα ακόμα φυσικό προϊόν ζύμωσης ώστε να καλύψουμε και τα χωριάτικά ψωμιά που αποτελούν και την κύρια κατηγορία στην αρτοθήκη σας.
Η Lesaffre με την εξειδίκευση και την τεχνογνωσία της ζύμωσης σε μια διαρκή αναζήτηση νέων προζυμιών για να βοηθήσει τους αρτοποιούς να αναπτύξουν το ταλέντο και την τέχνη τους, ανέπτυξε ένα νέο ζωντανό και ενεργό προζύμι που έρχεται να συμπληρώσει το αναγνωρισμένο εδώ και πολλά χρόνια το πρώτο ζωντανό και ενεργό προζύμι στην ελληνική αγορά Crème De Levain Σίκαλης με το αντίστοιχο υγρό προζύμι από Αγριοσίταρο!
Σχεδιασμένο να εφαρμοστεί με την τεχνική Poolish / χυλό , κάνει ευκολότερη και ασφαλέστερη την παραγωγική διαδικασία με πάντα σταθερό αποτέλεσμα.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΕΣ

  • Γλυκιά βουτυρώδη Μεσογειακή γεύση
  • Μαλάκη ψίχα με υγρασία, τραγανή κόρα
  • Προζυμένια γεύση χαμηλής οξύτητας
  • Αποφυγή της χρονοβόρου, επίπονης και αβέβαιης προετοιμασίας προζυμιού.
  • Μεγάλης διάρκειας διατηρησιμότητα των μεσογειακών χωριάτικων ψωμιών.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  • Ζωντανό – Ενεργό προζύμι Αγριοσίταρου από φυσική καλλιέργεια μικροοργανισμών ζύμωσης.
  • Ιδανικό για παραδοσιακά ελληνικά προζυμένια ψωμιά αργής ωρίμανσης με την μέθοδο poolish.
  • Σχεδιάστηκε για λευκά και κίτρινα άλευρα.
  • Παρασκευάζει κορυφαία παραδοσιακά ελληνικά ψωμιά.
  • Δεν περιέχει μαγιά.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

  • Πλαστικό δοχείο 5 κιλών.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

  • Πιστοποιημένο βιολογικό προϊόν.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

  • Σε ψυγείο 2 – 6°C.

Livendo LVBD 3000

Επεκτείνοντας τη γκάμα των ζωντανών προζυμιών της, η Lesaffre δημιουργεί ένα δεύτερο ενεργό, έτοιμο προς χρήση υγρό προζύμι. Το Livendo LVBD 3000 από αλεύρι σκληρού σιταριού που έχει υποστεί ζύμωση με ζυμομύκητες και βακτήρια προζυμιού. Προσδίδει ήπια οξύτητα με την παρουσία μεγάλου αριθμού γαλακτικών βακτηρίων και είναι ιδανικό για προϊόντα που περιέχουν υψηλά ποσοστά ζάχαρης και λιπαρών όπως τα τσουρέκια, μπριός, κρουασάν κλπ. αλλά και για προζυμένια ψωμιά ήπιας οξύτητας. Προέρχεται από άλευρα βιολογικής καλλιέργειας.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΕΣ

  • Δεν προσδίδει έντονη οξύτητα λόγω γαλακτικών οξέων.
  • Παρέχει τα οφέλη ενός ζωντανού προζυμιού.
  • Μεγαλύτερη διατηρησιμότητα.
  • Αποφυγή χρονοβόρου, επίπονης και αβέβαιης προετοιμασίας προζυμιού.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  • Προσαρμόζεται ιδανικά σε όλους τους τύπους αλεύρων.
  • Ανταποκρίνεται σε όλες τις συνταγές και ιδιαίτερα σε όσες περιέχουν λιπαρά και σάκχαρα σε υψηλά ποσοστά.
  • Μείωση της δοσολογίας λιπαρών και ζάχαρης μέχρι 10% χωρίς να γίνεται αντιληπτή η απουσία τους.
  • Κέρδος χρόνου.
  • Σίγουρο αποτέλεσμα.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

  • Πλαστικό δοχείο 5 κιλών και παλετοδεξαμενή 1000 λίτρων.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

  • Παρέχονται

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

  • Σε ψυγείο 1 – 10°C.

Livendo Deluxe

Zωντανό προζύμι σκληρού σιταριού. Έτοιμο προς χρήση σε υγρή μορφή. Βελτιώνει σημαντικά την δομή και την υφή παράγοντες οι οποίοι έχουν άμεση σχέση με την εμφάνιση και τον όγκο του τελικού προϊόντος. Διατηρεί τα προϊόντα σας μαλακά και αφράτα όπως τσουρέκια, ψωμί τοστ,ψωμάκια για χάμπουργκερ, πιτάκια, μπριός, ντόνατς, croissant κλπ.
Η προσθήκη του ζωντανού προζυμιού μειώνει το pH της ζύμης και αυξάνει την οξύτητα, παράγοντες σημαντικοί για την ανασταλτική δράση των παθογόνων μικροοργανισμών. Δηλαδή συμβάλει στην αύξηση της διατηρησιμότητας του προϊόντος. Η αύξηση της οξύτητας ενισχύει τη γεύση των αρωματικών χαρακτήρων των συστατικών του τελικού προϊόντος.
Συνιστώμενο ποσοστό χρήσης: 5%.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΕΣ

  • Δεν προσδίδει έντονη οξύτητα λόγω γαλακτικών οξέων.
  • Παρέχει τα οφέλη ενός ζωντανού προζυμιού.
  • Μεγαλύτερη διατηρησιμότητα.
  • Αποφυγή χρονοβόρου, επίπονης και αβέβαιης προετοιμασίας προζυμιού.
  • Μαλακότητα

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  • Προσαρμόζεται ιδανικά σε όλους τους τύπους αλεύρων.
  • Ανταποκρίνεται σε όλες τις συνταγές και ιδιαίτερα σε όσες περιέχουν λιπαρά και σάκχαρα σε υψηλά ποσοστά.
  • Μείωση της δοσολογίας λιπαρών και ζάχαρης μέχρι 10% χωρίς να γίνεται αντιληπτή η απουσία τους.
  • Κέρδος χρόνου.
  • Σίγουρο αποτέλεσμα.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

  • Πλαστικό δοχείο 5 κιλών και παλετοδεξαμενή 1000 λίτρων.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

  • Παρέχονται

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

  • Σε ψυγείο 1 – 10°C.