Η Τεχνική Zavarka έχει τις ρίζες της στις χώρες της Βαλτικής και της Ανατολικής Ευρώπης, όπου έβραζαν αλεύρι, σπόρους, βύνες και μπαχαρικά δημιουργώντας μια ζελατοποιημένη πάστα για να φτιάξουν το ψωμί τους. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας απελευθερώνονται δεξτρίνες και άλλα απλά σάκχαρα τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση του ψωμιού, ώστε να παραμείνει φρέσκο για αρκετές ημέρες και δημιουργούν υγρή και ζουμερή ψίχα, λεπτή και τραγανή κόρα , έτσι διατηρούσαν τη φρεσκάδα του ψωμιού για αρκετές μέρες και βελτίωναν θεαματικά τη γεύση και την υφή του.
Η Lesaffre χρησιμοποιώντας την Τεχνική Zavarka και με την ικανότητα βιοτεχνολογίας που διαθέτει δημιούργησε μία νέα γενιά εξελιγμένων προζυμιών.
Το αλεύρι περιέχει περίπου 70% άμυλο. Με την επεξεργασία του αμύλου με νερό σε υψηλές θερμοκρασίες (60-80° C), το άμυλο διογκώνεται και χάνει την ημικρυσταλλική του δομή. Ως τελικό αποτέλεσμα αυτής της δράσης, τα ολιγοσάκχαρα (μαλτόζη, σακχαρόζη) καθώς και τα απλά σάκχαρα ( γλυκόζη) απελευθερώνονται από το άμυλο.
Εξαιτίας αυτών των αντιδράσεων, η τεχνική Zavarka συμμετέχει στην καθυστέρηση της παλινδρόμησης του αμύλου (γνωστή ως μία από τις κύριες αιτίες μπαγιατέματος του ψωμιού κατά τη διάρκεια πολλών ημερών αποθήκευσης) αλλά και στη φυσική γλυκιά γεύση του ψωμιού. Λόγω της κατακράτησης υγρών δημιουργείται η ιδιαίτερα έφυγρη ψίχα στα ψωμιά.
• Ψωμί που διατηρεί την φρεσκάδα του για αρκετές μέρες
• Ψωμί μαλακό που κρατά την υγρασία του
• Ψωμί με πλούσια προζυμένια γεύση
• Ψωμί με λεπτή και τραγανή κόρα
• Ψωμί από αγνά φυσικά συστατικά
• Ψωμί με περισσότερες φυτικές ίνες και ενέργεια για καλύτερη υγεία
• Διατηρεί για περισσότερο καιρό όλα τα γευστικά & αρωματικά τους χαρακτηριστικά
Νέο, πρωτοποριακό προζύμι σίκαλης με προβρασμένα-ζελατινοποιημένα άλευρα σίκαλης & κριθαριού.
ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΛΕΥΚΑ & ΚΙΤΡΙΝΑ ΑΛΕΥΡΑ χρησιμοποιώντας τις αρχαίες τεχνικές των Σλάβων.
Έντονα τα στοιχεία: ζουμερή ψίχα, τραγανή κόρα, πολλές ημέρες διάρκεια φρεσκάδας στο ψωμί.
Οφέλη και πλεονεκτήματα που προφέρει στον αρτοποιό
Πρωτοποριακό προζύμι σίκαλης που συνδιαζεται με προβρασμένα-ζελατινοποιημένα άλευρα & σπόρους.
ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΟΛΥΣΠΟΡΟΥ (έντονες οξύτητες και χρώμα, με πικάντικες αλλά και γλυκόξινες νότες).
Με προβρασμένα-ζελατινοποιημένα άλευρα σίκαλης, κριθαριού, και προ-βρασμένους σπόρους.
Οφέλη και πλεονεκτήματα που προφέρει στον αρτοποιό
Νέο, πρωτοποριακό προζύμι σίκαλης με προβρασμένα-ζελατινοποιημένα άλευρα σίκαλης & κριθαριού, ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ μαύρα, ολικής άλεσης ψωμιά.
Έντονα τα στοιχεία: ζουμερή ψίχα, τραγανή κόρα, πολλές μέρες διάρκεια.
Με προβρασμένα-ζελατινοποιημένα άλευρα αλεύρι βύνης, καβουρδισμένης σίκαλης, κριθαριού, και καρυκεύματα.
Οφέλη και πλεονεκτήματα που προφέρει στον αρτοποιό
Πρωτοποριακό προζύμι σίκαλης που συνδυάζεται με προβρασμένα-ζελατινοποιημένα άλευρα όλυρας.
Ιδανικό για την παρασκευή ψωμιών και αρτοσκευασμάτων με την δύναμη της όλυρας και της άγριας σίκαλης.
Ψωμιά με υγιεινά χαρακτηριστικά με φρουτώδη αρώματα, και ήπια γεύση προζυμιού.
Οφέλη και πλεονεκτήματα που προφέρει στον αρτοποιό
Πρωτοποριακό προζύμι σίκαλης που συνδυάζεται με προβαρισμένα-ζελατινοποιημένα άλευρα αλλά και νιφάδες βρώμης.
Ιδανικό για την παρασκευή αλμυρών και γλυκών αρτοσκευασμάτων πρωινού και σνακς.
Αρτοσκευάσματα με υγιεινά χαρακτηριστικά με βουτυρώδες άρωμα, και μεσογειακές γεύσεις προζυμιού.
Οφέλη και πλεονεκτήματα που προφέρει στον αρτοποιό