fbpx

Ψωμί τοστ Θεσσαλικό

Ψωμί τοστ Θεσσαλικό

Αφράτο και μαλακό ψωμί του τοστ με προζύμι και πλούσια γεύση
Υλικά (γρ. και % επί τοις 100)
Αλεύρι τύπου 55% : 3.000γρ. – 100%
ΣΥΝΟΛΟ ΑΛΕΥΡΩΝ 3.000γρ. – 100%
Αλάτι : 60γρ. – 2%
Βούτηρο 82%: 150γρ. – 5%
Zάχαρη: 150γρ. – 5%
Νωπή μαγιά Μπλε Χελιδόνι: 75γρ. – 2,5%
Βελτιωτικό Magimix Softness: 30γρ. – 1%
Υγρό προζύμι Θεσσαλικό: 150γρ. – 5%
Νερό: 1.710γρ. – 57%
ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΡΟΥΣ: 5.325 γρ.

Διαδικασία:
•Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο, 4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 5 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.. Θερμοκρασία βάσης 55°C.
•Θερμοκρασία ζύμης: 25°C
•Διάρκεια ξεκούρασης ζύμης: 10 λεπτά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 24°C.
•Κόβουμε 640g
•Ξεκούραση ζύμης: 5 λεπτά
•Πλάσιμο σε φρατζόλα
•Τοποθετούμε σε λαμαρίνες.
•Στόφα: Θερμοκρασία: 28°C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 90 λεπτά
•Ψήσιμο: Θερμοκρασία : 210°C, Ατμός 300ml, Χρόνος : 35-40 λεπτά
*Υγρό προζύμι ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ , το μοναδικό προζύμι σκληρού σιταριού από σιτάρι της Θεσσαλίας, αλεσμένο σε πετρόμυλο. Το μοναδικό προζύμι με αλεύρι ελληνικού σιταριού ολικής, από τη Θεσσαλία, αλεσμένο σε πετρόμυλο. Προσφέρει όλα τα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά του σκληρού σιταριού που είναι συνυφασμένα με την παράδοση μας. Συνεργάζεται ιδανικά με κίτρινα αλεύρια για την παραγωγή μοναδικών χωριάτικων ψωμιών