fbpx

Χριστόψωμο

Χριστόψωμο

ΥΛΙΚΑ

Αλεύρι κίτρινο τ Μ: 5.000γρ.
Αλεύρι τ 70% δυνατό: 5.000γρ.
Σύνολο Αλεύρων: 10.000γρ.
Αλάτι: 200γρ.
Ζάχαρη: 300γρ.
Μαγιά νωπή ΜΠΛΕ ΧΕΛΙΔΟΝΙ*: 100γρ.
MAGIMIX*: 100γρ.
LIVENDO LVBD3000: 800γρ.
Γλυκάνισο 150γρ.
Νερό ~6,100γρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο για 5 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 7 λεπτά
στη γρήγορη
• Θερμοκρασία ζύμης: 25 – 27° C
• Διάρκεια ξεκούρασης ζύμης: 60 λεπτά
• Κόβουμε σε τεμάχια 600γρ.
• Πλάθουμε στρογγυλά
• Ανοίγουμε φυτίλια 50γρ.
• Σταυρώνουμε δύο φυτίλια σε κάθε χριστόψωμο
• Βάζουμε ένα καρύδι στο κέντρο, στο σημείο που τέμνονται τα φυτί λια.
Στόφα: Θερμοκρασία: 35° C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 60 – 70 λεπτά.
Ψήσιμο: Θερμοκρασία: 230° C, Χρόνος: 40 – 45 λεπτά.

*ΜΠΛΕ ΧΕΛΙΔΟΝΙ νωπή πιεστή μαγιά αρτοποιίας σε καλούπια. Σταθερή διαχρονική αξία. Σίγουρο αποτέλεσμα!
*MAGIMIX για εξαιρετική εμφάνιση, όγκο, τραγανή κόρα με υπέροχο χρώμα, ο μοιογενή μαλακή ψίχα και φρεσκάδα
στα λευκά και εκλεκτά αρτοσκευάσματα