fbpx

Ταχινόπιτα

Ταχινόπιτα

Ένα τραγανό, νηστήσιμο σνακ για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο, με στρώσεις από ταχίνι, μέλι και κανέλα, που θα απογειώσει την αρτοθήκη σας.
Ένα γρήγορο, υγιεινό και διατροφικό προϊόν που μπορεί να καταναλωθεί οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.
Υλικά:
Αλεύρι άσπρο δυνατό (Τ.70%): 2.000γρ. | 100.0%
Νερό: 1.000γρ. | 50.0%
Αλάτι: 40γρ. | 2.0%
Ζάχαρη: 100γρ. | 5.0%
Μαγιά νωπή Μπλε Χελιδόνι: 60γρ. | 3.0%
Κανέλα: 6γρ. | 0.3%
Μαχλέπι: 10γρ. | 0.5%
Μαστίχα: 10γρ. | 0.5%
Ελαιόλαδο: 60γρ. | 3.0%
ΣΥΝΟΛΟ: 3.286γρ. | 164.3%
Για τη γέμιση:
Ταχίνι: 800γρ.
Μέλι: 200γρ.

Διαδικασία:
Τύπος Μίξερ: Σπιράλ
Θερμοκρασία Βάσης: 57 °C
Χρόνος Ζυμώματος: Αργό 3′ / Γρήγορο 7
Θερμοκρασία Ζύμης: 24-25°C
Ξεκούραση: 10′
Κόψιμο Ζύμης: 100γρ.
Ξεκούραση: 5′
Στόφα: 30′ 32°C 75%Hgr
Ψήσιμο: 20′ 215>210°C
Ανακατευουμε: Ταχίνι και μέλι
Ανοίγουμε το ζυμάρι και προσθέτουμε το τάχινι με το μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη