fbpx

Μπάρες Βρώμης

Μπάρες Βρώμης

Υλικά:
Αλεύρι Ζαχαροπλαστικής: 1000γρ. – 100.0%
Νιφάδες Βρώμης: 50γρ. – 5.0%
Ζάχαρη Καστανή: 300γρ. – 30.0%
Μέλι: 100γρ. – 10.0%
Βούτυρο 82%: 350γρ. – 35.0%
Αυγά: 150γρ. – 15.0%
Baking powder: 30γρ. – 3.0%
Βανιλίνη: 5γρ. – 0.5%
Κρανμπερι: 150γρ. – 15.0%
Ξηροί καρποί: 150γρ. – 15.0%
Αμύγδαλο: 80γρ. – 0.8%
Φυστίκι Αιγίνης: 80γρ. – 0.8%
Προζύμι Livendo Zavarka Βρώμης: 200γρ. – 20.0%
ΣΥΝΟΛΟ: 2645γρ. – 250.1%

Διαδικασία:
Ζύμωμα: Προσθέτουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ εκτός από τα φρούτα, τους ξηρούς καρπούς, το αμύγδαλο και το φυστίκι. Στη συνέχεια χτυπάμε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μας και να γίνει μία ζύμη. Έπειτα προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
Μορφοποίηση: Απλώνουμε ομοιόμορφα την ζύμη μας σε ένα ταψάκι 30×40 εκ., και διακοσμούμε από πάνω με φιλέ αμύγδαλο ή νιφάδες βρώμης. Το βάρος της ζύμης στο ταψάκι για αυτές τις διαστάσεις είναι 2.500γρ (ανάλογα βέβαια το βάρος της μπάρας που επιθυμούμε).
Ψήσιμο: 20′- 25′ λεπτά στ. 190°C. Αφήνουμε να κρυώσει το ταψάκι μας και στη συνέχεια κόβουμε σε σχήμα μπάρας στις διαστάσεις που επιθυμούμε.