fbpx

Λαγανάκι

Λαγανάκι

Σταθερή διαχρονική αξία. Σίγουρο αποτέλεσμα!

ΥΛΙΚΑ:
Αλεύρι κίτρινο τ Μ: 8.000γρ.
Αλεύρι τ 70% δυνατό: 2.000γρ.
ΣΥ ΝΟΛΟ ΑΛΕΥΡΩΝ: 10.000γρ.
Αλάτι: 200γρ.
Ελαιόλαδο: 500γρ.
Μαγιά νωπή ΜΠΛΕ ΧΕΛΙΔΟΝΙ*: 300γρ.
MAGIMIX RELAX*: 120γρ.
LIVENDO ΣΤΑΡΕΝΙΟ AF76L*: 600γρ.
Νερό: 6.500ml.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο για 5 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 4 λεπτά στην γρήγορη ή στο αργό ζυμωτήριο για 20 λεπτά.
• Θερμοκρασία ζύμης: 26 – 27°C
• Διάρκεια ξεκούραση ζύμης: 5 λεπτά
• Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 100g
• Πλάθουμε σε μπαλάκια ζύμης
• Διάρκεια ξεκούραση ζύμης: 10 λεπτά.
• Ανοίγουμε με πλάστη ή σε σφολιατομηχανή σε μορφή μικρής λαγάνας.
• Εμβάπτιση σε νερό και σε σουσάμι και τοποθέτηση σε λαμαρίνα η τελάρο.
• Στόφα: Θερμοκρασία: 35°C, Σχετική Υγρασία: 75, Χρόνος: 35 λεπτά
• Ψήσιμο με λίγο ατμό: Θερμοκρασία: 230°C, Χρόνος: 18-20 λεπτά

* ΜΠΛΕ ΧΕΛΙΔΟΝΙ νωπή πιεστή μαγιά αρτοποιίας σε καλούπια. Σταθερή διαχρονική αξία. Σίγουρο αποτέλεσμα!
* MAGIMIX RELAX για ελαχιστοποίηση του μαζέματος των ζυμαριών, διευκολύνοντας το άνοιγμα χωρίς σχισίματα.
* LIVENDO ΣΤΑΡΕΝΙ Ο AF76L υγρό προζύμι, από σιτάρι, για παραδοσιακά γευστικά χαρακτηριστικά και αρώματα.