fbpx

Κουλούρι Πολύσπορο

Κουλούρι Πολύσπορο

Πολύσπορο προζυμένιο κουλούρι με την χαρακτηριστική γεύση του Θεσσαλικού προζυμιού.
ΥΛΙΚΑ (γρ. και % επί τοις 100)
Αλεύρι Ολικής Άλεσης: 600γρ. – 30%
Αλεύρι 70% Δυνατό: 1.400γρ. – 70%
ΣΥΝΟΛΟ ΑΛΕΥΡΩΝ: 2.000γρ. – 100%
Αλάτι: 40γρ. – 2%
Ζάχαρη: 100γρ. – 5%
Νωπή μαγιά Μπλε Χελιδόνι: 50γρ. – 2,5%
Βελτιωτικό Magimix Relax: 20γρ. – 1%
Σπόροι ντεκόρ: 100γρ. – 5%
Nερό: 1.240γρ. – 62%
Mαργαρίνη: 120γρ. – 6%
Υγρό προζύμι Θεσσαλικό: 100γρ. – 5%
ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΡΟΥΣ: 3.770γρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο, 4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 7 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Θερμοκρασία βάσης 55°C.
•Θερμοκρασία ζύμης: 26°C
•Διάρκεια ξεκούρασης ζύμης:10 λεπτά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 24°C.
•Κόβουμε 80γρ.
•Ξεκούραση ζύμης: 5 λεπτά
•Πλάθουμε κουλούρι
•Στόφα: Θερμοκρασία: 33°C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 40 λεπτά
•Ψήσιμο: Θερμοκρασία: 230°C, Ατμός 200ml, Χρόνος: 20 λεπτά
 
*Υγρό προζύμι ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ Υγρό προζύμι από σκληρό σιτάρι Θεσσαλίας αλεσμένο σε πετρόμυλο. Το μοναδικό προζύμι με αλεύρι ελληνικού σιταριού ολικής, από τη Θεσσαλία, αλεσμένο σε πετρόμυλο. Προσφέρει όλα τα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά του σκληρού σιταριού που είναι συνυφασμένα με την παράδοση μας. Συνεργάζεται ιδανικά με κίτρινα αλεύρια για την παραγωγή μοναδικών χωριάτικων ψωμιών.