fbpx

Κουλούρι Καλαμποκιού, νόστιμο και τραγανό

Κουλούρι Καλαμποκιού, νόστιμο και τραγανό

Διαφοροποιηθείτε με το κουλούρι καλαμποκιού, νόστιμο και τραγανό για όλες τις ώρες της ημέρας , απλό ή γεμιστό.
ΥΛΙΚΑ (γρ. και % επί τοις 100)
Αλεύρι καλαμποκιού: 400γρ. – 20%
Αλεύρι 70% δυνατό: 1.6000γρ. – 80%
ΣΥΝΟΛΟ ΑΛΕΥΡΩΝ: 2.000γρ. – 100%
Αλάτι : 36γρ. – 1,8%
Ζάχαρη: 60γρ. – 3%
Νωπή μαγιά Μπλε Χελιδόνι: 50γρ. – 2,5%
Βελτιωτικό Magimix Relax: 20γρ. – 1%
Βελτιωτικό Magimix Χωριάτικο: 20γρ. – 1%
Νερό: 1.140γρ. – 57%
Ελαιόλαδο: 60γρ. – 3%
ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΡΟΥΣ: 3.386γρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο, 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 7 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Θερμοκρασία βάσης 60°C.
•Θερμοκρασία ζύμης: 26°C
•Διάρκεια ξεκούρασης ζύμης: 10 λεπτά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 24°C.
•Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 80γρ.
•Ξεκούραση μετά το κόψιμο: 5 λεπτά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 24°C.
•Πλάθουμε σε κουλούρι.
•Εμβαπτίζουμε σε νερό και πασπαλίζουμε με νιφάδες καλαμποκιού.
•Τοποθετούμε σε λαμαρίνες.
•Στόφα: Θερμοκρασία: 33°C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 40 λεπτά
•Ψήσιμο: Θερμοκρασία : 230°C, Ατμός: 200 ml, Χρόνος: 18 λεπτά
*Magimix Relax . Το μοναδικό με ανενεργή μαγιά. Για ζυμάρια εύκολα στο άνοιγμα χωρίς μαζέματα και σκισίματα. Ιδανικό για φυλλοποιήσεις, μπαγκέτες, κριτσίνια, κουλούρι Θεσσαλονίκης, πίτσες, λαγάνες, τσουρέκια, κρουασάν, σφολιατοειδή.