fbpx

Κουλούρι γεμιστό με πατάτα

Κουλούρι γεμιστό με πατάτα

Ένα ωραίο, ξεχωριστό και νηστήσιμο σνακ για την περίοδο της μεγάλης σαρακοστής που θα απογειώσει την αρτοθήκη σας.
Ένα σνακ που μπορεί να καταναλωθεί όλες της ώρες της ημέρας.
Υλικά:
Αλεύρι δυνατό Τ.70%: 2.000γρ. – 100,0%
Νερό: 1.000γρ. – 50,0%
Αλάτι: 40γρ. – 2,0%
Ζάχαρη: 100γρ. – 5%
Μαργαρίνη: 160γρ. – 6%
Μαγιά νωπή Μπλε Χελιδόνι: 50γρ. – 2,5%
ΣΥΝΟΛΟ: 3.350γρ. – 165,0%
Για την γέμιση:
Πατάτα βρασμένη: 1500γρ.
Φρέσκο Κρεμμυδάκι: 250γρ.
Πιπέρι μαύρο: 5γρ.
Ρίγανη: 5γρ.
Αλάτι: 10γρ.
Ελαιόλαδο: 25γρ.
*Σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι μέχρι να ροδίσει και στη συνέχεια προσθέτουμε το υλικά μας σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε.

Διαδικασία:
Τύπος Μίξερ: Σπιράλ
Θερμοκρασία Βάσης: 57°C
Χρόνος Ζυμώματος: 3΄ αργό / 5΄ γρήγορο
Θερμοκρασία Ζύμης: 23-24°C
Κόψιμο Ζύμης: 100γρ.
Στόφα: 25 λεπτά / 30°C – 75%Hgr
Ψήσιμο: 17 λεπτά 215>200°C