fbpx

Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα

ΥΛΙΚΑ

Αλεύρι τ super Αμερικής: 10.000γρ.
Μαγιά νωπή ΧΡΥΣΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ: 700γρ.
Ζάχαρη: 3.600γρ.
Αλάτι: 60γρ.
MAGIMIX SOFTNESS: 100γρ.
Κακουλέ: 20γρ.
Μαχλέπι: 70γρ.
Αυγά ολόκληρα: 2.100γρ.
Βούτυρο 82% (σε κύβους): 2,800γρ.
LIVENDO LVBD3000: 500γρ.
Νερό ~2.700γρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αναμειγνύουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, τα αυγά, το βούτυρο, το νερό και το LIVENDO LVBD 3000
μέχρι να λιώσει το λιπαρό
• Προσθέτουμε τον κακουλέ και το μαχλέπι.
• Ζυμώνουμε με το αλεύρι και το MAGIMIX SOFTNESS στο ταχυζυμωτήριο για 3 λεπτά στην
πρώτη ταχύτητα και 5 λεπτά στη δεύτερη
• Προσθέτουμε τη μαγιά
• Ζυμώνουμε 5 λεπτά στην γρήγορη ταχύτητα
• Θερμοκρασία ζύμης: 25 – 27° C
• Διάρκεια 1ης ξεκούρασης ζύμης: 2 ώρες & 40 λεπτά με 3 ώρες
• Κόβουμε σε τεμάχια 2kg σε στρογγυλό σχήμα
• Διάρκεια 2ης ξεκούρασης ζύμης: 20 – 30 λεπτά
• Τοποθετούμε σε τσέρκια

Στόφα: Θερμοκρασία: 35° C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 1 ώρα και 30 λεπτά.
Ψήσιμο: Θερμοκρασία: 180° C, Χρόνος: 65 – 70 λεπτά.