Ψωμί με πίτουρο
Για καταναλωτές που προσέχουν τη διατροφή τους και προτιμούν υγιεινά αλλά γευστικά προϊόντα. Ψωμιά με προστιθέμενη αξία.
ΥΛΙΚΑ:
Αλεύρι 70% δυνατό: 900γρ.
Αλεύρι ολικής πυτιρούχο: 2.100γρ.
ΣΥΝΟΛΟ ΑΛΕΥΡΩΝ: 3.000γρ.
Νερό: 1.950γρ.
Υγρό ενεργό προζύμι ΦΑΓΟΠΥΡΟΥ: 240γρ.
Ibis: 30γρ.
Αλάτι: 60γρ.
Νωπή μαγιά Μπλε Χελιδόνι: 60γρ.
ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΡΟΥΣ: 5.340γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ταχυζυμωτήριο 6 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 5 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Θερμοκρασία βάσης 60.
• Θερμοκρασία ζύμης: 26°C
• Διάρκεια ξεκούρασης ζύμης: 30 λεπτά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 24°C.
• Κόβουμε σε τεμάχια βάρους: 450γρ.
• Ξεκούραση μετά το κόψιμο 5 λεπτά.
• Πλάθουμε σε τρίγωνο.
• Τοποθετούμε σε λαμαρίνα.
• Στόφα: Θερμοκρασία: 28°C, Σχετική Υγρασία: 75%, Χρόνος: 40 λεπτά
• Ψήσιμο: Θερμοκρασία: 230°C, Ατμός: 200 ml, Χρόνος: 40 λεπτά
* Υγρό ενεργό προζύμι ΦΑΓΟΠΥΡΟΥ, Υγρό ζωντανό προζύμι από φαγόπυρο. Ήπια στρογγυλεμένη οξύτητα, γλυκιά επίγευση, ανοιχτόχρωμη ψίχα και χρυσαφένια τραγανή κόρα. Για καταναλωτές που προσέχουν τη διατροφή τους και προτιμούν υγιεινά αλλά γευστικά προϊόντα, αφού ο φαγόπυρος είναι πηγή πλούσια σε πρωτεΐνες και αμινοξέα. Ψωμιά με προστιθέμενη αξία για απαιτητικούς καταναλωτές.