fbpx

Παραδοσιακό καρβελάκι

Παραδοσιακό καρβελάκι

Υλικά:
Αλεύρι κίτρινο ψιλό Τ.Μ.: 1800γρ. – 60.0%
Αλεύρι κίτρινο χοντρό: 1050γρ. – 35.0%
Αλεύρι σίκαλης: 150γρ. – 5.0%
Νερό: 1800γρ. – 60.0%
Αλάτι: 54γρ. – 1.8%
Μαγιά νώπη Μπλε Χελιδόνι: 60γρ. – 2.0%
Magimix Clean Label: 150γρ. – 5.0%
Livendo Θεσσαλικό: 90γρ. – 3.0%
ΣΥΝΟΛΟ: 5154γρ. – 171.8%

https://vimeo.com/723509197/ee04f1db5b
Διαδικασία:
Τύπος Μίξερ: Σπιραλ
Θερμοκρασία Βάσης: 59°C
Χρόνος Ζυμώματος: Αργό 4′ ( Αλεύρι, αλάτι, Νερό)
Ξεκούραση: 20′
Χρόνος Ζυμώματος: Αργό 3′ / Γρήγορο 5′ (προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά)
Θερμοκρασία Ζύμης: 23-24°C
Ξεκούραση: 2 ώρες στο περιβάλλον
Κόψιμο / Στρογγύλεμα Ζύμης: 500γρ. / Ναι
Ξεκούραση: 15′
Πλάσιμο: Καρβέλι
Στόφα: 2 ώρες στ. 27°C 75%Hgr
Ψήσιμο: 45′ στ. 230>215°C